Haz 2022
Duyuru

Dr. Hüseyin Enis Karahan, TÜBİTAK-BİDEB 2221 misafir araştırmacı destek programından yararlanmaya hak kazanarak "Mikroalg Biyokütlesinin Çevreci Yöntemlerle Karbon Noktacıklara Dönüştürülmesi ve Grafen-Temelli Hidrojen Ayırma Membranlarının Üretiminde Kullanılması" konusunda proje geliştirmek ve ileriye dönük işbirlikleri oluşturmak üzere İTÜ SENTEK bünyesinde çalışmalarına başlamıştır. Kendisine hoş geldiniz diyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Dr. Karahan, lisans eğitimini İTÜ’de, Kimya Mühendisliği ile Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümlerinde (çift anadal programı dahilinde), yüksek lisans ve doktora çalışmalarını ise, sırasıyla, Koç Üniversitesi'nin Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ve Nanyang Teknoloji Üniversitesi’nin Biyomühendislik programlarında tamamladı.  Singapur Membran Teknoloji Merkezi ve Sidney Üniversitesi'nde başladığı doktora-sonrası araştırmalarını, Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Bütünleşik Hücre-Malzeme Bilimleri Enstitüsü’nde sürdürdü. Mart 2022’den itibaren, TÜBİTAK 2221 programı kapsamında, İTÜ SENTEK biriminde ziyaretçi araştırmacı olarak hizmet vermektedir. SINGA Bursu, Brian Kelly Ödülü, CARBON Dergisi Ödülü, JSPS Ödülü ve Fulbright Bursu dahil olmak üzere çok sayıda uluslararası ödül almıştır. CARBON ve COATINGS dergilerinin editoryal kurullarında görev almaktadır. Araştırma konuları arasında, moleküler kendiliğinden yapılanma, işlevsel yüzey kaplamaları, nano-yapılı antimikrobiyal malzemeler ve karbon-bazlı ileri membranlar sayılabilir.